Çello Kursu
Çello (Viyolonsel) çalmak zor mudur?
Perdesiz bir enstrüman olan çello, öğrenim süreci zorlu alıştırmalar içeren kapsamlı bir eğitimle öğrenilmektedir. Bu eğitimin kendine has süreçleri olduğu gibi, eğitmenler tarafından verilen çalışma programlarına göre hızlandırılabildiği bilinmektedir.
Çello çalmak için parmakların enstrümana uyum sağlaması gerekmektedir. Bu nedenle iyi bir çellist olabilmenin sırrı sık sık egzersiz yapmaktan ve eğitim sürecine düzenli olarak katılım göstermekten geçmektedir.
Çello kursu fiyatları
Çello kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek çello ve diğer enstrümanların kurs fiyatları hakkında Mix Müzik & AkademiX Osmangazi Şubesi 0224 225 55 52 - AkademiX Beşevler Şubesi 0224 451 55 52 numaralı telefonlardan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Çello nasıl bir enstrümandır?
Diğer adı viyolensel olan çello 4 farklı telden oluşan bir müzik aletidir. Genellikle bas seslere yatkın olan çellonun açık alanlarda, orkestralarda ve konser salonlarında öncelikli olarak tercih edildiği bilinmektedir.
Kemanı anımsatan bir şekli bulunsa da boyut bakımından farklılık göstermektedir. 18.yy'da kendine has bir anlam kazanan çello, yayın teller ile temas etmesine bağlı olarak ses çıkarmaktadır.
Çello kursunun amacı nedir?
Eğitmenler tarafından verilen çello eğitiminde müzisyenlerin okullarda gerekli alanlara yönelik olarak gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olabilmeleri esas alınmaktadır. Teori ve solfej derslerinin eksiksiz olarak öğrencilere sunulduğu bu hizmet anlayışı, enstrüman bazında girilecek konservatuvar sınavlarda kişisel gelişim düzeyini en üst seviyeye ulaştırmayı hedef alır.
Üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinde müzik ya da viyolonsel bölümüne girmek isteyen öğrencilere kişiye özel çalışmalarla destek veren enstrüman çalışmaları hafta sonu ya da hafta içi tercih edilecek uygulamalardan oluşmaktadır.
Çello kursunun avantajları nelerdir?
Çello kursu, bire bir derslerden oluşması nedeniyle öğrenme sürecinize olumlu katkı sağlayacak uygulamaları barındırmaktadır. Konforlu odalarda verilen bu uygulama çalışmalarında amaç hem enstrümanın tanınması hem de kişinin çello aletini en iyi şekilde çalabilecek düzeye ulaşmasının sağlanmasıdır. Piyasa standartlarına uygun olan ödeme koşulları, kurslar dahilinde sizlere sunulan hizmetler arasında yer almaktadır.
Enstrümanın nasıl tutulacağını, nota ve yay bilgisini, enstrümanın bakım ve temizlik çalışmalarını içeren kurslar, size uygun saatlere göre düzenlenecek programları da kapsamaktadır.
Uygun yaş seviyesinde itibaren tüm çocuklara verebilecek çello dersi eğitim sürecinin ardından bireyin konservatuvar öğrencisi olabilmesi hedeflenmektedir. Enstrümanı hobi olarak çalmak isteyen kişilere de ders imkanlarının sunulduğu kurslarda teknik bilgiler ön planda tutulmaktadır.
Çello kursunda enstrüman veriliyor mu?
Enstrüman desteği veren kurslar size en iyi markaların ürünleriyle kişisel gelişim seviyenizi desteklemeyi amaç edinmektedir. Enstrümanı çalacak kişinin boyuna ve maddi durumuna bağlı olarak değişen enstrüman modelleri içerisinde konservatuvar sınavlarına hazırlanacak öğrencilere farklı ürünler sunulabilmektedir.
Çocuklar ve yetişkinler için farklı boyut özellikleri içeren çello seçiminde kardeş kuruluşumuz Mix Müzik enstrüman satış mağazasından profesyonel görüş ve yardım alabilmeniz de mümkündür ( http://www.akademix.com.tr/iletisim/ ). Seslerin doğru biçimde oturduğu çello modelleri, alanında uzman müzisyenler tarafından kursu alacak kişiye belirli ücretler karşılığında sunulmaktadır.
Çello kursunda hangi dersler verilmektedir?
Haftanın belirli günlerinde ve belirli saat dilimlerinde verilen çello eğitiminde kişilere özel programlar hazırlanabildiği gibi grup içi parça çalışmaları da söz konusudur.
Solfej ve armoni, el pozisyonları, doğru yay çekebilme tekniği, duruş ve oturuş çalışmaları, enstrümanın tanınması, parça çalışmaları, dize ve gam çalışmaları, entonasyon alıştırmaları gibi süreçleri kapsayan çello kursu çalışmalarında seviye bazında oluşturulan sınıflar da mevcuttur.
Seslerin doğru biçimde algılanması, tanıtılması ve parçalara uyumluluk sürecinin sağlanabilmesi amacıyla gerçekleştirilen viyolonsel kurslarında bireysel teknik çalışmalarına da yer verilmektedir.
Bir çello edinirken nelere dikkat edilmelidir?
Çello ve yaylı sazlarda ses tahtasının (ön kapak) yıllanmış, eşit ve dar kanallı ladin ağacından, tekne ve yanların kelebek (akça) ağacından yapılmış olması önemlidir. Akort burgusu, klavye ve kuyruğun abanoz ağacından, eşiğin ise ön kapağa alıştırılmış uygun sertlikte ağaçtan yapılmış olması idealdir. Ancak bunların yanısıra en önemlisi işçiliğe bağlı zengin ton zenginliğine sahip bir çello edinmektir. Çello ve yaylı saz seçiminiz için kardeş kuruluşumuz Mix Müzik Aletleri Mağazamızdan profesyonel destek alabilirsiniz.
Mix Müzik Osmangazi 0224 225 55 52
AkademiX Beşevler 0224 451 55 52
Bir cevap yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.